Uusi BIQU B1 - kilpailija Ender 3: lle?

Uusi BIQU B1 - kilpailija Ender 3: lle?

Purkaminen ja rakentaminen

Jos avaat pakkauksen ja irrotat ylävaahtosuojuksen, huomaat heti joidenkin alumiinikomponenttien mielenkiintoisen värin. Valmistajan karhunvatukka-vaaleanpunainen värivalinta on ehdottomasti tervetullutta vaihtelua. Selvitämme vielä, onko osia saatavana myös muissa väreissä.

Joka tapauksessa osat on pakattu siististi ja pienten osien merkinnät ovat kunnossa. Jokaisessa muovipussissa kuvataan, mikä osa se on ja missä käyttöohjeen vaiheessa sitä käytetään.

Joten levitä osat pöydälle, avaa kokoamisohjeet, jotka ovat tällä hetkellä vain englanniksi, ja aloita.

Valitettavasti BIQU:lla on virhe jo ensimmäisessä vaiheessa. Lämmityspedin kaapelin liittämisen epäonnistuneen yrityksen jälkeen käy nopeasti ilmi, että kaapelin värit on kuvattu väärin käyttöohjeessa. Pistoke on asetettava punaisella kaapelilla vasemmalle eikä oikealle kuvan mukaisesti.

Vaihe 2 sujuu ongelmitta ja vaiheessa 3 sinun on varmistettava, että alumiinipuristusprofiilin pieni kierre on oikealla puolella. Z-akselin rajamoduuli kiinnitetään myöhemmin tähän kierteeseen.

Sitten siirrytään ongelmitta vaiheeseen 5. Tässä vaiheessa Z-akselin askelmoottorin ja karan välinen kytkin asennetaan. Kytkimen kiristysruuvit ovat hieman liian lyhyitä, jotta ne voitaisiin kiinnittää tukevasti askelmoottorin akseliin - joka on litistetty toiselta puolelta. Kytkin voidaan kiinnittää vain yhdellä ruuvilla.

Vaiheessa 7 vain pieni punainen nuoli pienessä kuvassa mainitsee, että on aika kiinnittää X-akselin vasen kiinnike alumiiniprofiiliin. Jokainen, joka jättää tämän huomiotta, saa osakseen lisäruuvaustöitä.

Muu rakennus toimii sitten ongelmitta ja vain osat, jotka on kiinnitettävä toisinaan hyvin itsepäisillä ja pienillä alumiiniprofiilimuttereilla, vaativat hieman kärsivällisyyttä ja hienosäätöä.

Käyttöönotto

Aloittelijoille, jotka eivät ole koskaan koonneet 3D -tulostinta, käyttöohjeesta puuttuu erittäin tärkeä vaihe. Asennuksen jälkeen kaikki ruuvit (myös jo koottujen osien ruuvit) on tarkastettava ja kiristettävä. Ruuvit, jotka löystyvät kuljetuksen aikana, ovat usein tulostusvirheiden lähde.

Lisäksi valitettavasti ei mainita, että liikkuvien komponenttien teloja on vielä säädettävä epäkeskomuttereilla. Tämä vaihe on kuitenkin myös välttämätön kunnollisen tulostustuloksen saavuttamiseksi.

Ruuvien tarkistamisen ja telojen säätämisen jälkeen manuaalinen vaakatasoitus tapahtuu ohjeiden mukaisesti. Tämä prosessi on kuvattu hyvin, ja tulostusalustan suurten säätöpyörien ansiosta tasoitus on helppoa ja mutkatonta.

Ensimmäinen testiversio

Ensimmäisessä tulostuskokeessamme päätämme tulostaa mukana toimitetulle SD -kortille tallennetun ”Little Bear” -mallin muotoilua vastaavalla värillä (3DJake ecoPLA Glitter Purple).

SD -kortti, jossa on GCODE -tiedosto, asetetaan oikeaan paikkaan ja hei…. Kortti on kadonnut liittimen koteloon.

Kotelon ja emolevyn kortinlukijamoduulin välinen etäisyys on niin suuri, että kortti voi pudota liitinkoteloon sen sijaan, että se laskeutuisi moduuliin. Olisi toivottavaa, jos BIQU voisi parantaa tätä.

Hyvä, eli pääte ron ruuvattu kiinni, SD -kortti on otettu ulos ja työnnetty ohjauspainikkeen oikealla puolella olevaan aukkoon kirurgisen tarkasti.

Valikon navigointi

Valikon rakenne - jota käytetään erittäin herkällä kosketusnäytöllä - on erittäin intuitiivinen ja selkeä. Tulostettavan tiedoston valitseminen kestää vain muutaman vaiheen. Ennen tulostamista tulostin voidaan esilämmittää materiaalille sopivaan lämpötilaan. Voit valita, haluatko lämmittää tulostusalusta ja suutin peräkkäin vai molemmat samanaikaisesti.

Valitsemme jälkimmäisen, ja sekä suutin että painokerros saavuttavat lämpötilan hyvin lyhyessä ajassa.

Valitse sitten tulostettava tiedosto päävalikosta kohdasta Tulosta-> TFT SD (tämä paikka on pyöreän ohjauspainikkeen oikealla puolella) ja lähdet.

Tulostus

Tulostuksen aikana kovin ääni kuuluu tuulettimesta. Kaiken kaikkiaan tulostin toimii erittäin hiljaisesti ja on erittäin hiljainen verrattuna muiden valmistajien vastaaviin laitteisiin.

Tärkeimmät parametrit voidaan muuttaa myös tulostuksen aikana valikosta.

Taukotoiminto toimii täydellisesti, eikä tulostus keskeyty valmiista mallista.

Toinen hyödyllinen toiminto on BabyStep -valikkokohta. Näin voit muuttaa suuttimen ja mallin välistä etäisyyttä tulostuksen aikana. Tämä on erityisen hyödyllistä ensimmäisille kerroksille optimaalisen tarttuvuuden saavuttamiseksi tai tulostuksen aikana, jos suutin "naarmuttaa" mallia.

Toinen ominaisuus on hotendin kytkettävä LED -valaistus. Valikon avulla voidaan vaihtaa sinisen, punaisen, vihreän ja valkoisen värin välillä. Se ei ole tuottava ominaisuus, mutta näyttää siistiltä.

Noin tunnin kuluttua "Pikku Karhu" on valmis ja tulos on vaikuttava. Mallissa ei ole vikoja ja kerrokset ovat lähes näkymättömiä. Koska tulostus toimi erittäin hyvin, testaamme nyt tulostinta Benchyn avulla.

Jotta BIQU B1: tä voitaisiin käyttää Cura -leikkausohjelmiston kanssa, tulostin on ensin luotava. Prosessi on kuvattu hyvin mukana toimitetun SD -kortin käyttöohjeen sähköisessä versiossa.

Testaukseen käytämme Benchy -mallia osoitteesta 3dbenchy.com, jossa on Profiiliasetukset vedolle (0,2 mm: n kerroksen korkeus). Nostamme tulostuslämpötilaa vain 200 °: sta 210 °: een saavuttaaksemme optimaalisen tulostustuloksen 3DJake ecoPLA Glitter Purple -värillämme.

1 tunnin ja 5 minuutin kuluttua tulos on käsillä. Tulostustulos on enemmän kuin tyydyttävä. Benchy Bootissa ei ole vikoja ja mitat täytetään erittäin tarkasti, kun otetaan huomioon PLA: n materiaalikutistuminen.

Nyt kun meillä on vene, hai ei voi puuttua. Tulostamme tämän 3DJake PETG: llä 240 ° hotendissa ja 70 ° tulostuspatjan lämpötilassa. 2 tunnin kuluttua tämä on myös valmis ja laatu on vakuuttava.

Yhteenveto

BIQU B1 voi varmasti olla kilpailija Crealityn Ender 3: lle. BIQU B1: n heikkouksia ovat pääasiassa käyttöohjeet, huonompi askelmoottorikytkin ja suuri etäisyys kortinlukijan ja kotelon välillä.

Näistä puutteista huolimatta BIQU B1 on joillakin alueilla parempi kuin Ender 3. B1 on jo valmis Antclabsin automaattiseen vaaitusmoduuliin - BL Touchiin. BL Touch on asennettava vain mukana toimitetulla kiinnikkeellä, kytkettävä liittimeen ja aktivoitava valikosta. Myös tulostuslaatu oli vakuuttava. Ilman lisäasetuksia B1 -tuotteemme tuotti täydelliset tulokset alusta alkaen.

Plussat

 • helppo koota
 • terminaali integroidulla elektroniikalla
 • valmistettu BL Touch -autojen tasoitukseen
 • suuri kosketusnäyttö
 • 32 -bittinen emolevy
 • hiljainen tulostus
 • vakaa muotoilu
 • intuitiivinen valikko
 • erittäin hyvä tulostuslaatu
 • monet asetusvaihtoehdot valikon kautta
 • hotend LED -valaistuksella
 • rakennustila 23,5 x 23,5 x 27 cm
 • magneettikiekon hyvä tarttuvuus

Haittoja

 • ohjeiden pitäisi olla yksityiskohtaisempia
 • viallinen Z-liitin
 • SD -kortit voivat pudota liitinkoteloon

Ilmoitimme tietysti viallisesta Z-liittimestä ja SD-korttipaikan sijoituksesta BIQU: lle ja ne on korjattu ja poistettu lopputuotteessa.

Käytetyt materiaalit ja mallit:

BIQU:n Little Bear
3DJake ecoPLA Glitter Violetti
Lämpötila: 210 ° C
Tulostuspeti: 60 ° C

Benchy Boat
http://www.3dbenchy.com/
3DJake ecoPLA Glitter Violetti
Lämpötila: 210 ° C
Tulostuspeti: 60 ° C

Articulated Shark
https://www.thingiverse.com/thing:3845304
3DJake PETG Sky Blue
Lämpötila: 240 ° C
Tulostuspeti: 70 ° C