Uusi Elegoo Mars PRO - mikä tekee siitä paremman?

Uusi Elegoo Mars PRO - mikä tekee siitä paremman?

Uusi Elegoo Mars PRO - mikä tekee siitä paremman?

Erittäin hyvällä hinta-laatusuhteellaan Elegoo Mars on saanut puolelleen suuren joukon faneja. Elegoo Marsin parannettu versio - Elegoo Mars PRO - on nyt saatavana kaupastamme. Testasimme, mikä tekee PRO-versiosta paremman.

Laitteisto

Ensimmäinen parannus näkyy heti, kun tulostimen ottaa ulos pakkauslaatikosta. USB-portti on nyt oikealla puolella kosketusnäytön alla. Elegoon erittäin hyvä päätös, joka tekee tulostimesta heti käyttäjäystävällisemmän.

Toimitetut lisävarusteet eroavat vain hiukan Elegoo Marsista. Uutta on tiiviste, joka voidaan kiinnittää kannen ja kotelon väliin hartsin hajun pääsyn vähentämiseksi. Tiivisteen kiinnittäminen on vähän vaivalloista, ja kannen ja kotelon välinen tiiviste voisi myös olla hiukan parempi.

Tämä vie meidät uuteen innovaatioon Elegoo Mars Prossa. Koteloon on asennettu toinen tuuletin, joka imee hartsihöyryt ja melkein neutraloi ne hiilisuodattimen avulla. Itse asiassa huomaat vain vähäisen hartsin hajun tulostuksen aikana. Siitä huolimatta on välttämätöntä käyttää hartsitulostinta vain hyvin ilmastoiduissa tiloissa.

Toinen parannus on vakaampi Z-akseli. Lineaarinen kisko ja johdinruuvi on parannettu paremmilla komponenteilla ja materiaaleilla, ja siten varmistetaan suurempi tarkkuus tulostuskerroksen siirtämisessä.

Mielestämme suurin plus on parannettu ultraviolettiyksikkö. UV-matriisi varmistaa kerrosten erittäin terävän ja tasaisen valotuksen ja lyhentää huomattavasti tulostusaikaa. Käyttämämme 1000 kerroksen malli tuotti 50 minuutin säästön (Mars: 4h01m / Mars Pro: 3h11m).

Tuostusalustan pintarakenne on myös uudistettu. Liimapinnan säteittäisen kuvion on tarkoitus varmistaa ensimmäisten kerrosten parempi tartunta. Lisäksi vaaitusruuveja on laajennettu parantamaan tulostuskerroksen käsittelyä ja vakautta. Tämä tarkoittaa myös, että tulostuskerros on tasotettava harvemmin.

Valmistelu ja tulostaminen

Mukana olevaa Chitubox-viipaloijaa on helppo ja vaivaton käyttää. Elegoo Mars PRO voidaan lisätä asetuksiin yhdellä napsautuksella ja olet jo asettanut vaadittavat parametrit, kuten tarkkuuden ja tulostuskerroksen koon.

Koska Mars PRO: lla on tehokkaampi valotusyksikkö, valotusaikoja täytyy säätää tulostusasetuksissa - käytetyn hartsin mukaan. Ensimmäisten kerrosten arvo 45-50 s ja 5-7-kerrosten valotusaika ovat osoittautuneet hyvin testitulosteissa 3DJake-hartsilla.

Kun olet viipaloinut tiedoston ja tallentanut sen mukana toimitetulle USB-tikulle, voit aloittaa tulostamisen. Tulostuskerroksen tasoittaminen on hiukan helpompaa suurempien kuusiokoloruuvien ansiosta. Tasoitusprosessi on kuvattu hyvin käyttöohjeissa, ja mallin tarttuvuus alustaan oli hyvä.

Tässä yhteydessä on mainittava myös, että vasta suunniteltu hartsisäiliö sisältää hiukan enemmän hartsia kuin edellinen malli.

Tulostamisen aikana hiilisuodatin suodattaa lähes kaikki hajut. Havaittavissa on vain vähäinen hartsin tuoksu. Kuten jo mainittiin, huoneen hyvä ilmanvaihto on kuitenkin välttämätöntä.

Taukotoiminto tulostuksen aikana on myös erittäin käytännöllinen. Jos painat kosketusnäytön taukopainiketta tulostuksen aikana, tulostus loppuu ja voit aloittaa tulostuksen uudelleen (noin 30 kerroksen jälkeen), onko tulostus jumissa. Kosketusnäytön ”Toista” -painikkeella voit jatkaa tulostamista saumattomasti.

Tulostuslaatu

Kuten myös Elegoo Marsissa, myös tulosteen laatu on erittäin hyvä. Elegoo Mars Pron vahvuudet näkyvät erityisen hyvin, kun tulostetaan hienorakenteisia malleja. Muodot ovat terävämpiä ja terävät muodot on painettu yksityiskohtaisemmin. Tämä mahdollistaa myös filigraanimuotojen tulostamisen menettämättä merkittäviä yksityiskohtia.

Suuremmille malleille on suositeltavaa aktivoida "Anti-aliasing" -toiminto "Advanced" -välilehdellä ohjelmiston viipalointiasetuksissa (Chitubox). Tämä varmistaa, että askelvaikutus yksittäisten kerrosten välillä melkein katoaa.

Päätelmät

Jos etsit halpaa hartsitulostinta, jolla on hyvä hinta-laatusuhde, sopii Elegoo Mars Pro tulostin sinulle kuin nenä päähän. 40 euron * korkeampi hinta verrattuna Elegoo Marsiin on enemmän kuin perusteltua parannuksilla ja innovaatioilla ajankäytön ja tulosteiden ansiosta.

Elegoo Mars Pro voi varmasti kilpailla muiden valmistajien kalleimpien mallien kanssa ja on käytettävyyden, komponenttien ja tulosteiden laadun vuoksi ihanteellinen malli aloittelijoille ja kokeneille käyttäjille.

_______________

Testissä käytetyt hartsit:

3DJake-hartsi läpinäkyvä
Valotuspohja / -kerros: 45s / 5s

3DJake-hartsi punainen
Valotuspohja / kerros: 45s / 7s

3DJake-hartsi tummansininen
Valotuspohja / kerros: 45s / 6s

Jälkikäsittely:

3DJake-hartsipuhdistin

Anycubic wash and cure
Puhdistus: 6 min.
Kovettuminen: 4 min **.

* Ero Elegoo Mars / Elegoo Mars Pron välillä 3DJake.at-sivustolla 10.06.2020

** Huomaa: läpinäkyvää hartsimallia ei ollut kovetettu, muuten se muuttuu keltaiseksi.
Puhdistuksen jälkeen malli ilmakuivataan 24 tuntia.