Tulostusvinkkejä ColorFabb CopperFill-filamentille

Tulostusvinkkejä ColorFabb CopperFill-filamentille

Uusi colorFabbin copperFill-filamentti on mahtava lisä metallifilamenttivalikoimiiin. Kiillottamisen jälkeen materiaalin pintaan tulee kaunis kuparin kiilto. Tämä materiaali on noin kolme kertaa painavampaa kuin tavallinen PLA-filamentti

Tulostusalusta:

Tätä filamenttia voi tulostaa kylmille ja lämpimille tulostusalustoille. Kylmällä tulostusalustalla suosittelemme käytettäväksi sinistä teippiä. CopperFill-filamentin viive on paljon pienempi kuin tavallisen PLA-filamentin viive, siksi sitä on myös paljon helpompi tulostaa. Suosittelemme lämmitettävän tulostusalustan lämpötilaksi 55-60 ° C  astetta, näin tuolste pysyy paremmin kiinni tulostusalustassa. 

Hot-End:

Filamentti johtaa enemmän lämpöä kuin tavallinen PLA-filamentti, sillä se sisältää metallia. Näin ollen myös Hot-End lämpenee ja jäähtyy nopeammin tätä filamenttia käytettäessä. 

Slicer asetukset:

Taulukossa näkyy tavallisimmat asetukset Cura- ja Maker-tuotteille.

3D-tulostin Kerroksen korkeus (mm) Nopeus (mm / s) Lämpötila (° C) Lämpötila tulostusalusta (° C) Peruutus (mm) Peruutuksen nopeus (mm / s)

MakerBot Replicator 2

0.16 / 0,2 80 190-205 hyvin (Vakio)

(Vakio)

Ultimaker Original 0.2 / 0:27 50 200-210 hyvin 4.5

45

Ultimaker 2 0.2 / 0:27 50 195-210 55/60 4.5

25/45

Jälkityöstö

Kaikkien metallifilamenttien jälkityöstö on samanlaista. Suosituin tapa on kiillottaa malli teräsvillalla. 

  1. Käytä teräsvillaa mallin pinnan kiillottamiseen. Älä paina mallia tai yhtä kohtaa liian kauan, koska se voi olla osittain vielä lämmin tai pehmeä.  
  2. Mallin tulisi loistaa hieman ensimmäisen vaiheen jälkeen. Seuraavaksi suihkuta mustaa maalia mallille. Väri pyyhitään heti pois valkoisella liinalla. Paikat, joista et saa maalia helposti pyyhittyä saat aikaan hienon kontrastin.
  3. Viimeinen vaihe on kiillottaa malli kuparikiillotteella. Näin mallista tulee entistä kiiltävämpi, hetken päästä saat esiin myös "patinaa".