Tuotetesti: Elegoo Mars 4

Tuotetesti: Elegoo Mars 4

Mars 4 on uusin lisäys Elegoon edulliseen 3D-tulostinvalikoimaan. Edeltäjäänsä, Elegoo Mars 3 Pro:han verrattuna tämä tulostin tarjoaa useita parannettuja toimintoja maltilliseen, vain 50 euron lisähintaan:

Rakennustila ja tulostusnopeus:

Elegoo Mars 4:n asennustila on 153,36 x 77,76 x 175 mm, mikä on vain hieman edeltäjäänsä suurempi. Sen tulostusnopeutta on sen sijaan parannettu tuntuvasti: kun Mars 3 Pro voi tulostaa 30-50 mm/h, Mars 4 toimii nyt 30-70 mm/h.

Monokrominen LCD-näyttö ja rakennusalusta:

Toinen Mars 4:n päivitys on korkearesoluutioinen yksivärinen LCD-näyttö. Kokemukseni mukaan tulostuslaadussa ei juuri ole havaittavia eroja Mars 3 Pro -malliin verrattuna. Mallit tulostuvat tarkasti ja yksityiskohtaisesti, joten on vaikea sanoa, saavutetaanko Mars 4:llä tässä suhteessa merkittävää parannusta edeltäjäänsä verrattuna.

Liimautumisen suhteen en huomannut juurikaan eroa edeltäjänsä hiekkapuhallettuun rakennusalustaan.

Mars Mars 2:lla ei ole juurikaan eroja

► Kosketusnäyttö:

Yksi seikka, joka saattaa tuottaa joillekin käyttäjille pettymyksen, on vanhan resistiivisen kosketusnäytön säilyttäminen. Kapasitiivinen kosketusnäyttö olisi varmasti mahdollistanut intuitiivisen käytön.

Johtopäätös

Elegoo Mars 4 on epäilemättä edullinen 3D-tulostin, joka täyttää perusvaatimukset. Parannukset edelliseen malliin verrattuna ovat tunnistettavissa, mutta eivät ehkä riitä vakuuttamaan Mars 3 Pro -mallin omistajia päivittämään. Ellet etsi uusimpia ja innovatiivisimpia ominaisuuksia, Mars 4 on ihanteellinen edullinen tulostin aloittelevalle tasolle tai päivitykseen

Lukas