Näin voit tehdä luovan litofaanilampun 3D -tulostimella

Näin voit tehdä luovan litofaanilampun 3D -tulostimella

Muinainen lithofaanitaide 3D -tulostuksessa

Uudessa YouTube -Tutorial "3D -tulostettu litofaanilamppu - opetusvideossa" käsittelemme hyvin vanhaa, mutta silti modernia taidemuotoa: litofaania.

Mikä on litofaani?

Lithofaani on kolmiulotteinen reliefi kuvasta, joka näkyy takaa valaistuksen kautta. Materiaalikerroksen eri paksuudet luovat vaaleita ja tummia alueita, jotka luovat erityisen kuvatehosteen, kun valo osuu niihin. Tällä tavalla kuvat voidaan esittää reliefinä luovalla tavalla.

Jo 1800 -luvulla taiteilijat tekivät litofaaneja posliinista ja lasista ja sytyttivät ne kynttilöillä tai kiinnittivät ne ikkunaan niin, että päivänvalo teki reliefistä näkyvän.

Litofaanien tulostaminen - valokuvia 3D -tulostimesta

Nykyään litofanian vanha taidetekniikka toteutetaan ajan hengessä: 3D -tulostimella. 3D -tulostetut litofaanit tarjoavat mahdollisuuden lisätä valokuviin tai kuviin tiettyä hienostuneisuutta. Henkilökohtaiset litofaanit yksityisistä valokuvista ovat myös poikkeuksellinen sisustusvaihtoehto ja upeita lahjoja ystäville ja perheelle.

Lithofaani-lampunvarjostin - tulosta oma lampunvarjostimesi

Oletko kiinnostunut ja haluat luoda oman litofaanin?

Olemme tehneet YouTube -opetusvideon , jossa valmistamme litofaanivarjostimen 3D -tulostimella. Saadaksemme reliefin valitsemastamme valokuvasta käytämme litofaani -ohjelmistoa itslitho.com. Ilmainen litofaanityökalu on helppokäyttöinen ja muuntaa valokuvat nopeasti esteettisiksi litofaaneiksi. Näytämme sinulle, miten ohjelmistoa käytetään, mitkä viipalointiasetukset kannattaa valita ja mitä materiaalia tarvitset litofaanivarjostimen tulostamiseen. Lamppupohjana käytämme IKEA: n STRÅLA -mallia.

Hauskaa kokeilua!