Tuotetesti: Elegoo Mars 4 Ultra

Tuotetesti: Elegoo Mars 4 Ultra

Elegoo Mars 4 Ultra on uusi painos suosittuun hartsi-3D-tulostimien Mars-sarjaan. Tässä tuotetestissä tarkastelemme tämän tulostimen eri osa-alueita, joita arvioin subjektiivisesta näkökulmastani seuraavasti:

  • Alta PRO löytyvät mielestäni loistavat näkökohdat,
  • UUTTRAL-kohdan alla on näkökohtia, jotka ovat ihan ok,
  • CONTRA:n alta löydät näkökohtia, joista en henkilökohtaisesti pidä aivan täysin.

PRO

parannettu muotoilu:

Elegoo on ehdottomasti ajatellut esteettisyyttä Mars 4 Ultra -mallin kanssa. Uusi muotoilu ja kannen moderni värivalinta sopivat hyvin yhteen kotelon yleisilmeen kanssa. Vaikka tulostimen perusmuoto ei ole muuttunut, uusi värimaailma antaa laitteelle raikkaan ja houkuttelevan ilmeen.

Laadukas kosketusnäyttö:

Yksi Mars 4 Ultra -mallin parannuksista on 4-tuumainen HD IPS -kosketusnäyttö. Tämä kapasitiivinen näyttö reagoi erittäin hyvin kosketukseen, ja käyttöliittymä toimii myös sujuvasti tehokkaan Linux-käyttöjärjestelmän ja 4 gigatavun RAM-muistin ansiosta. Tämä tekee tulostimen käytöstä huomattavasti helpompaa ja intuitiivisempaa.

Toinen positiivinen seikka on se, että asetuksia voi säätää uudelleen myös tulostuksen aikana.

Myös se, että asetuksia voi säätää uudelleen tulostuksen aikana.

NEUTRAL

Yksivärinen 9K LCD:

Mars 4 Ultra on varustettu 9K-monokromisella LCD-näytöllä, joka lupaa paperilla vaikuttavan resoluution. Vaikka tulosteiden kokonaislaatu on hyvä, eroja edelliseen versioon ei heti huomaa. Yksityiskohtaisempi mikroskooppitesti voisi valaista todellisia parannuksia tässä.

parannettu ACF-julkaisukalvo:

Mars 4 Ultra -mallin tulostusalustan antiadheesiopinnoite (ACF) mahdollistaa tulostettujen kohteiden paremman irtoamisen. Koska kalvot eivät ole aivan halpoja, olen laittanut ne luokkaan "neutraali".

CONTRA

Ongelmat uuden tulostusalustan kiinnittämisessä:

Pääasiallinen kritiikkini Mars 4 Ultraa kohtaan koskee uudelleen suunniteltua painolevyä. Levyn yläosassa olevan kiinnitysruuvin lyhyt kierre voi aiheuttaa sen putoamisen, jos et ole tarpeeksi varovainen. Henkilökohtaisesti pidän vanhasta painelevystä paljon enemmän.

Nelipistevaaitusjärjestelmä ei näytä auttavan liikaa tasauksessa. Järjestelmän vuoksi käytettävät ylimääräiset ruuvit vaikeuttavat puhdistusta ja saattavat pitkällä aikavälillä aiheuttaa vaurioita, kun ne joutuvat kosketuksiin hartsin kanssa.

vasen Mars 4 Ultra, oikea Mars 4

(kuvassa: Mars 4 Ultra vasemmalla, Mars 4 oikealla)

Toivottuja parannuksia tulevaisuutta varten

Säiliön kiinnitysruuvit ovat erittäin hankalia ja aikaa vieviä puhdistaa. Magneetti- tai klipsijärjestelmä olisi tässä paljon käytännöllisempi, jotta ruuveja ei tarvitsisi irrottaa joka kerta. Vanha painelevy olisi myös tervetullut optimointi.

Painelevy olisi myös tervetullut optimointi

Johtopäätös

Kokonaisuutena Elegoo Mars 4 Ultra osoittaa joitakin parannuksia edeltäjiinsä verrattuna, kuten houkutteleva muotoilu, laadukas kosketusnäyttö ja parannettu irrotustoiminto. Joitakin suunnittelupäätöksiä (koskien uutta tulostusalustaa) voisi kuitenkin parantaa ja optimoida tulevissa versioissa.

Sinun Lukas