Kuinka voit välttää stringing-ilmiön

Kuinka voit välttää stringing-ilmiön

Vinkkejä, jotka ehkäisevät rumia muovisäikeitä 3D-tulostuksessa

Stringing on yksi 3D-tulostuksen yleisimmistä ja ärsyttävimmistä ongelmista - se johtaa ohuisiin, rumiin muovisäikeisiin tai haituviin, tulosteen reunoissa ja tekee tulosteesta karvaisen näköisen.

Mitä stringing tarkoittaa?

Periaatteessa suuttimesta ei saa tulla muovia, jos filamenttiin ei kohdistu voimaa. Saattaa kuitenkin olla mahdollista, että joskus materiaalia tihkuu suuttimesta, kun se se altistuu lämmölle ja sulaa.

Kun FDM-tulostimen suutin liikkuu siirtyäkseen yhdestä pisteestä toiseen, tämä sula filamentti tekee haituvia tai ohutta narua, jotka kovettuvat ja tarttuvat tulosteeseen luonnollisesti pilaavat osan ulkonäön! Mitä voit sitten tehdä estääksesi tämän ilmiön?

Useimmissa tapauksissa suuttimien vuotaminen voidaan estää muutamalla yksinkertaisella vaiheella, kuten asettamalla oikeat sisäänvetoasetukset, valitsemalla sopiva tulostusnopeus ja asettamalla suuttimen oikea lämpötila.

Uudessa YouTube-videossamme "How to avoid stringing" näytämme sinulle tarkalleen, mitä voit tehdä tälle ikävälle ilmiölle ja kuinka voit parantaa merkittävästi tulostuslaatua oikeilla asetuksilla.

Muistathan myös tykätä tai kommentoida videoitamme, kun vierailet YouTube -kanavallamme.