5 edullista lähtötason MSLA-tulostinta

5 edullista lähtötason MSLA-tulostinta

Tutustu hartsitulostukseen ja luo malleja lukuisista hartseista

Etsitkö edullista hartsitulostinta aloittaaksesi 3D-tulostuksen? Esittelemme sinulle 5 edullista, alle 500 euron hartsitulostinta, jotka ovat ihanteellisia aloittelijoille erityisominaisuuksiensa vuoksi.

Myös 3D-hartsi-tulostinten hinta on tullut roimasti alaspäin ja nyt ammattilaistason laitteita saa hyvinkin edullisesti. Hartsi-3D-tulostimet elävät parhaillaan todellista kukoistusaikaa. Vuosikymmen sitten se näytti hyvin erilaiselta ja tällaisesta tulostimesta joutui maksamaan useita tuhansia euroja. Nykyään halpoja malleja saa alle 200 eurolla.

Aloittelijaystävälliset MSLA 3D-tulostimet auttavat pääsemään alkuun

Tässä esitellyt hartsitulostimet eivät ole vain edullisia ja aloittelijaystävällisiä, vaan niillä on myös jotain muuta yhteistä: ne kaikki käyttävät MSLA-tekniikkaa.

⇒ Kuinka MSLA-tekniikalla varustettu hartsitulostin toimii?

MSLA (Masked Stereolithography) -prosessissa synteettinen hartsi valaistaan valikoivasti alhaalta LCD-näytöllä. LCD-näyttö luo maskin jokaiselle tulostuskerrokselle ja estää siten UV-valon määritetyissä kohdissa.

Tällä tavalla vain haluttu alue paljastuu ja varmistetaan, että hartsi kovettuu kohdistetusti. LCD-maski näkyy digitaalisesti ja koostuu pikseleistä, jotka lopulta määräävät suurimman mahdollisen resoluution.

Alhaisten kustannustensa vuoksi MSLA-tulostimista on tullut halpahartsitulostinsegmentin ensimmäinen valinta.


1. Elegoo Mars 3

Elegoo Mars 3 on jo kuudes laite Mars-sarjassa ja lupaa 30 % paremman tulostustarkkuuden kuin edeltäjänsä. Mars 3:ssa Elegoo yhdistää aiempien versioidensa parhaat ominaisuudet ja menee askeleen pidemmälle upealla 35 mikronin 4K-resoluutiolla.

  • Suuri tulostusmäärä

Myös muilla viiden parhaan joukkoon kuuluvilla tulostimilla on näin korkea resoluutio, mutta 143 x 89,6 x 175 mm:n Elegoo Mars 3 tarjoaa huomattavasti suuremman tulostuskapasiteetin kuin edeltäjänsä ja monet muut yksiväriset 4K-hartsitulostimet.

  • Tehokas valonlähde ja parannettu jäähdytyselementtijärjestelmä

4K Monochrome LCD -tulostimessa on uusi, tehokas COB-valolähde, joka on sijoitettu näytön alle ja jossa on parannettu jäähdytyselementtijärjestelmä, joka pitää tulostimen sisäosan optimaalisessa lämpötilassa ja edistää tulostimen yleistä pitkäikäisyyttä.

Hartsitulostimessa on myös parannetut FEP-kalvot ja uusi hiekkapuhallettu rakennuslevy, mikä varmistaa hyvän mallin tarttuvuuden.

  • Ilmainen ChiTuBox Pro Slicer -tilaus

Hintaan sisältyy myös vuoden ChiTuBox Pro -tilaus, jonka arvo on noin 145 euroa, mikä yhdessä muiden erinomaisten ominaisuuksiensa kanssa tekee Mars 3:sta monipuolisen MSLA-tulostimen aloittelijoille ja edistyneille käyttäjille.


Elegoo Mars 3:n tekniset ominaisuudet

Ohjelmisto

ChiTuBox
Näyttö 6,6 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
Käyttöliittymä 3,5 tuuman kosketusnäyttö
Yhteys USB
Valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
Tulostustila 143 (P) x 89,6 (L) x 175 (K) mm
XY-resoluutio 35 μm (4098 x 2560)
Z-resoluutio 10 μm
Laitteen koko 227 x 227 x 438,5 mm
Paino 5,2 kg


2. Elegoo Saturnus

Suuri Elegoo Saturnus on ensimmäinen Elegoon 3D-tulostin, jossa on yksivärinen LCD-näyttö. Elegoo Saturn tekee vaikutuksen 8,9 tuuman LCD-näytöllä ja valtavalla 192 x 120 x 200 mm:n tulostustilallaan.

  • Suurille ja yksityiskohtaisille malleille

Elegoo Saturn on yksi ensimmäisistä 8,9 tuuman LCD-tulostimista, jossa on hiljattain kehitetty 4K yksivärinen LCD-näyttö. Tämän uuden tekniikan ansiosta se tarjoaa uskomattomia tulostusnopeuksia ja tarvitsee vain 1-2 sekuntia kerrosta kohti, kun taas perinteiset LCD 3D-tulostimet vaativat 7-8 sekuntia kerrosta kohti.

Yksivärinen LCD-näyttö on myös lämpöstabiili ja sen käyttöikä on paljon pidempi kuin perinteisillä LCD-näytöillä. Voit tulostaa sillä yli 2000 tuntia! Suuresta rakennustilasta huolimatta Elegoo Saturn saavuttaa erittäin suuren, jopa 50 mikronin tarkkuuden 4K-resoluution ansiosta.

  • Aloittelijaystävällinen toiminta

Käyttäjäystävällisen järjestelmän, värillisen 3,5 tuuman kosketusnäytön ja uusimman ChiTuBox-ohjelmiston ansiosta Elegoo Saturn on erittäin helppokäyttöinen ja sopii ihanteellisesti aloittelijoille.

Joten jos haluat luoda suurikokoisia ja yksityiskohtaisia malleja, Elegoo Saturn on ehdottomasti sopiva ehdokas.


Elegoo Saturnuksen tekniset ominaisuudet

Ohjelmisto

ChiTuBox
Näyttö 8,9 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
Käyttöliittymä 3,5 tuuman kosketusnäyttö
Yhteys USB, LAN
Valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
Tulostustila 192 (P) x 120 (L) x 200 (K) mm
XY-resoluutio 50 μm (3840 x 2400)
Laitteen koko 280 x 240 x 446 mm
Paino

12,2 kg


3. Phrozen Sonic Mini 4K

Kuten jo aimennin mainitut 3D-tulostimet, myös Phrozen Sonic Mini 4K on varustettu LCD-paneelilla, jossa on 4K-resoluutio, mikä mahdollistaa korkean resoluution tulostuksen 35 mikronilla. 6,1 tuuman yksivärinen LCD-näyttö varmistaa myös suuret tulostusnopeudet ja vaatii vain 1-2 sekuntia valotusta kerrosta kohden.

Lämmönkestävällä yksivärisellä LCD-näytöllä on myös pidempi käyttöikä kuin perinteisillä LCD-näytöillä, eikä sitä tarvitse huoltaa tai vaihtaa niin usein.

  • ParaLED-moduuli

Phrozen Sonic Mini 4K käyttää ParaLED-moduulia, joka varmistaa tasaisemman valotuksen, paremman tehokkuuden ja paremman lämmön haihtumisen.

135 x 75 x 130 mm tulostustilallaan se ei tarjoa niin paljon tilaa kuin Elegoo Mars tai Saturn, mutta jos tila ei ole sinulle ykkösprioriteetti tai et halua ostaa laitetta Elegoolta, Sonic Mini 4K on ehdottomasti loistava valinta, jolla voit luoda korkearesoluutioisia malleja.


Phrozen Sonic Mini 4K:n tekniset ominaisuudet

Ohjelmisto

ChiTuBox
Näyttö 6,1 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
Käyttöliittymä 2,8 tuuman kosketusnäyttö
Yhteys USB
Valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
Tulostustila 134 (P) x 75 (L) x 130 (K) mm
XY-resoluutio 35 μm (3840 x 2160)
Laitteen koko 248 x 248 x 327 mm
Paino

5 kg


4. Creality LD-002H

Toisin kuin aikaisemmat MSLA-tulostimet, Crealityn LD-002H on laite, jossa on yksivärinen 6,08 tuuman 2K LCD-paneeli ja tilaa 130 x 82 x 160 mm. Pikselikoko (XY) on 51 mikronia. Koska Creality-tulostimella on vertailussamme alhaisin resoluutio, se on myös kustannustehokkain laite.

  • Aktiivihiilisuodatin ja parannettu valotusyksikkö

LD-002H:n ilmansuodatus tapahtuu tulostuskammiossa olevan aktiivihiilisuodattimen kautta.

Integroitu UV-säteilytysyksikkö vahvalla läpäisyllä varmistaa vakaamman valotuksen ja paremman onnistumisprosentin

  • ChiTu-laiteohjelmisto ja ChiTuBox-leikkuri

LD-002H käyttää ChiTu-laiteohjelmistoa ja ChiTuBox-leikkuria, mikä tarkoittaa, että tulostuksen valmistelu on erittäin yksinkertaista.


Creality LD-002H:n tekniset ominaisuudet

Ohjelmisto

ChiTuBox
Näyttö 6,08 tuuman yksivärinen 2K LCD-näyttö
Käyttöliittymä 3,5 tuuman kosketusnäyttö
Yhteys USB
Valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
Tulostustila

130 (P) x 82 (L) x 160 (K) mm

XY-resoluutio 51 μm
Laitteen koko 221 mm x 221 mm x 403 mm
Paino

6,6 kg


5. Anycubic Photon Mono X

Hartsitulostimista puhuttaessa ei saa unohtaa Anycubicin tulostinta.

Kiinalainen 3D-tulostinvalmistaja on edustettuna top 5:ssämme tehokkaalla Photon Mono X -tulostimella, joka on ryhmämme kallein, mutta myös erittäin kattavasti varusteltu tulostin.

  • Suuri tulostusstila ja 8,9 tuuman LCD-näyttö

Anycubic Photon Mono X on varustettu suurella 192 x 120 x 245 mm:n tulostustilalla ja siinä on 8,9 tuuman 4K yksivärinen LCD-näyttö.

Se saavuttaa uskomattomia tulostusnopeuksia ja kestää vain 1-2 sekuntia kerroksen kovettumiseen.

Suuresta tulostustilasta huolimatta Anycubic Photon Mono X saavuttaa erittäin suuren, jopa 50 mikronin tarkkuuden 4K-resoluution ansiosta.

  • Anycubic App -kaukosäädin

Integroitu WiFi-moduuli varmistaa kätevän yhteyden 3D-tulostimeen. Voit liittää Photon Mono X -laitteen helposti matkapuhelinsovelluksella ja hallita ja valvoa tulostusprosessia.


Photon Mono X:n tekniset ominaisuudet

Ohjelmisto

Fotonityöpaja (voidaan käyttää myös ChiTuBoxin kanssa)
Näyttö 8,9 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
Käyttöliittymä 3,5 tuuman kosketusnäyttö
Yhteys USB, WiFi
Valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
Tulostustila

192 (P) x 120 (L) x 245 (K) mm

XY-resoluutio 50 μm
Laitteen koko 270 x 290 x 470 mm
Paino

14 kg


Johtopäätös edullisista hartsitulostimista

Toivomme tietysti, että jokin esitellyistä hartsitulostimista miellyttää sinua ja että löydät käyttötarkoituksiisi sopivan laitteen, jonka kanssa on hauska työskennellä. Löydät yksityiskohtaiset tiedot mainituista tulostimista vastaavilta tuotesivuilta.

Tutustu myös YouTube-kanavaamme , jotta et jää paitsi 3D-tulostimien esittelyistä, arvosteluista tai opetusohjelmista.