5 edullista lähtötason MSLA-tulostinta

5 edullista lähtötason MSLA-tulostinta

Tutustu hartsitulostukseen ja luo malleja lukuisista hartseista

Etsitkö edullista hartsitulostinta, jolla pääset alkuun 3D-tulostuksessa? Tässä esittelemme sinulle 5 edullista alle 500 euron hartsitulostinta, jotka ovat ominaisuuksiltaan ihanteellisia aloittelijoille.

Ammattitason laitteet eivät enää maksa niin paljon, ja siksi 3D-hartsitulostimet ovat nyt todella suosittuja. Kymmenen vuotta sitten asiat näyttivät hyvin erilaiselta ja tällaisesta tulostimesta piti maksaa useita tuhansia euroja. Nykyään edullisia malleja saa jo alle 200 eurolla.

Aloittelijaystävälliset MSLA 3D-tulostimet alkuun pääsemiseksi

Tässä esitellyt hartsitulostimet eivät ole vain edullisia ja aloittelijaystävällisiä, vaan niillä on myös jotain muuta yhteistä: ne kaikki käyttävät MSLA-tekniikkaa.

⇒ Miten MSLA-tekniikalla varustettu hartsitulostin toimii?

MSLA-prosessissa (Masked Stereolithography) synteettinen hartsi (hartsi) valaistaan valikoivasti alhaalta LCD-näytöllä. LCD-näyttö näyttää yhden maskin tulostuskerrosta kohden ja estää siten UV-valon määritetyissä kohdissa.

Tällä tavalla vain haluttu alue paljastuu ja varmistaa, että hartsi kovettuu kohdistetusti. LCD-valokuvamaski näkyy digitaalisesti ja koostuu pikseleistä, jotka lopulta määräävät suurimman mahdollisen resoluution.

Alhaisten kustannustensa vuoksi MSLA-tulostimista on tullut ykkösvaihtoehto edullisessa hartsitulostinsegmentissä.


1. Elegoo Mars 3

Elegoo Mars 3 on jo kuudes laite Mars-sarjassa ja lupaa 30 % korkeamman tulostustarkkuuden kuin edeltäjänsä. Mars 3:ssa Elegoo yhdistää aiempien versioidensa parhaat ominaisuudet ja menee vielä paremmin 35 mikronin suurenmoisella 4K-resoluutiolla.

  • Suuri tulostuskoko

Myös muilla viiden parhaan joukkoon kuuluvilla tulostimilla on näin korkea resoluutio, mutta 143 x 89,6 x 175 mm:n Elegoo Mars 3 tarjoaa paljon suuremman tulostuskapasiteetin kuin edeltäjänsä ja monet muut yksiväriset 4K-hartsitulostimet.

  • Tehokas valonlähde ja parannettu jäähdytyselementtijärjestelmä

4K Monochrome LCD -tulostimessa on uusi, tehokas COB-valolähde, joka on piilotettu näytön alle, ja siinä on parannettu jäähdytyselementtijärjestelmä, joka pitää tulostimen sisätilan optimaalisessa lämpötilassa, mikä edistää tulostimen yleistä pitkäikäisyyttä.

Hartsitulostimessa on myös parannetut FEP-kalvot ja uusi hiekkapuhallettu rakennuslevy, mikä varmistaa hyvän mallin tarttuvuuden.

  • Ilmainen ChiTuBox Pro Slicer -tilaus

Hintaan sisältyy myös noin 145 euron vuoden ChiTuBox Pro -tilaus, joka yhdistettynä muihin mahtaviin ominaisuuksiin tekee Mars 3:sta monipuolisen MSLA-tulostimen aloitus- ja keskitason käyttäjille.


Elegoo Mars 3:n tekniset ominaisuudet

ohjelmisto

ChiTuBox
näyttö 6,6 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
käyttö 3,5 tuuman kosketusnäyttö
yhteys USB
valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
tulostuskoko 143 (P) x 89,6 (L) x 175 (K) mm
XY resoluutio (mikronia) 35 (4098x2560
Z-resoluutio (mikronia) 10
laitteen koko 227 x 227 x 438,5 mm
paino 5,2 kg


2. Elegoo Saturn

Suurikokoinen Elegoo Saturn on Elegoon ensimmäinen 3D-tulostin, jossa on yksivärinen LCD-näyttö. Elegoo Saturn vakuuttaa 8,9 tuuman LCD-näytöllä ja valtavalla 192 x 120 x 200 mm:n tulostuskoolla.

  • Suurille ja yksityiskohtaisille malleille

Elegoo Saturn on yksi ensimmäisistä 8,9 tuuman LCD-tulostimista, jossa on hiljattain kehitetty 4K yksivärinen LCD-näyttö. Tällä uudella tekniikalla se saavuttaa uskomattomia tulostusnopeuksia ja tarvitsee vain 1-2 sekuntia kerrosta kohti, kun taas perinteiset LCD 3D-tulostimet tarvitsevat 7-8 sekuntia kerrosta kohti.

Yksivärinen LCD-näyttö on myös lämpöstabiili ja sen käyttöikä on paljon pidempi kuin perinteiset LCD-näytöt. Voit tulostaa sillä yli 2000 tuntia! Suuresta asennustilasta huolimatta Elegoo Saturn saavuttaa erittäin korkean, jopa 50 mikronin tarkkuuden 4K-resoluution ansiosta.

  • Aloittelijaystävällinen toiminta

Käyttäjäystävällisen järjestelmän, 3,5 tuuman värikosketusnäytön ja uusimman ChiTuBox-ohjelmiston ansiosta Elegoo Saturn on erittäin helppokäyttöinen ja ihanteellinen aloittelijoille.

Joten jos haluat luoda suurikokoisia ja yksityiskohtaisia malleja, Elegoo Saturn on ehdottomasti sopiva ehdokas.


Elegoo Saturnin tekniset ominaisuudet

ohjelmisto

ChiTuBox
näyttö 8,9 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
käyttö 3,5 tuuman kosketusnäyttö
yhteys USB, LAN
valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
tulostuskoko 192 (P) x 120 (L) x 200 (K) mm
XY resoluutio (mikronia) 50 (3840x2400)
laitteen koko 280x240x446mm
paino

12,2 kg


3. Phrozen Sonic Mini 4K

Phrozen Sonic Mini 4K , kuten jo kuvatut 3D-tulostimet, on varustettu 4K-resoluutiolla LCD-paneelilla, joka mahdollistaa korkean resoluution tulostuksen 35 mikronilla. 6,1 tuuman yksivärinen LCD-näyttö varmistaa myös suuret tulostusnopeudet ja vaatii vain 1-2 sekuntia valotusaikaa vuoroa kohden.

Lämmönkestävällä yksivärisellä LCD-näytöllä on myös pidempi käyttöikä kuin perinteisillä LCD-näytöillä, ja se on huollettava tai vaihdettava harvemmin.

  • ParaLED-moduuli

Phrozen Sonic Mini 4K käyttää ParaLED-moduulia, joka tarjoaa tasaisemman valotuksen, paremman tehokkuuden ja paremman lämmönpoiston.

135 x 75 x 130 mm tulostuskoon ansiosta se ei tarjoa niin paljon tilaa kuin Elegoo Mars tai Saturn, mutta jos arvostat sitä vähemmän tai et halua ostaa laitetta Elegoolta, Sonic Mini 4K on varmasti loistava valinta. jolla voit luoda korkearesoluutioisia malleja.


Phrozen Sonic Mini 4K:n tekniset ominaisuudet

ohjelmisto

ChiTuBox
näyttö 6,1 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
käyttö 2,8 tuuman kosketusnäyttö
yhteys USB
valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
tulostuskoko 134 (P) x 75 (L) x 130 (K) mm
XY resoluutio (mikronia) 35 (3840x2160)
laitteen koko 248*248*327mm
paino

5 kg


4. Creality LD-002H

Toisin kuin aiemmat MSLA-tulostimet, Creality LD-002H on laite, jossa on yksivärinen 6,08 tuuman 2K LCD-paneeli ja tulostusalue 130 x 82 x 160 mm. Pikselikoko (XY) on 51 mikronia. Koska Creality-tulostimella on vertailussamme alhaisin resoluutio, se on myös kustannustehokkain laite.

  • Aktiivihiilisuodatin ja parannettu valotusyksikkö

LD-002H:n ilma suodatetaan painekammiossa olevalla aktiivihiilisuodattimella.

Integroitu UV-säteilytysyksikkö vahvalla läpäisyllä varmistaa vakaamman valotuksen ja paremman onnistumisprosentin

  • ChiTu-laiteohjelmisto ja ChiTuBox-leikkuri

LD-002H käyttää ChiTu-laiteohjelmistoa ja ChiTuBox-leikkuria, mikä tekee tulostuksen valmistelusta erittäin yksinkertaista.


Creality LD-002H:n tekniset ominaisuudet

ohjelmisto

ChiTuBox
näyttö 6,08 tuuman yksivärinen 2K LCD-näyttö
käyttö 3,5 tuuman kosketusnäyttö
yhteys USB
valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
tulostuskoko

130 (P) x 82 (L) x 160 (K) mm

XY resoluutio (mikronia) 51
laitteen koko 221mm x 221mm x 403mm
paino

6,6 kg


5. Anycubic Photon Mono X

Kun puhutaan hartsitulostimista, Anycubicin ei pitäisi puuttua listasta.

Kiinalainen 3D-tulostinvalmistaja on edustettuna top 5:ssä tehokkaalla Photon Mono X -tulostimella, joka on ryhmämme kallein, mutta myös erittäin kattavasti varusteltu tulostin.

  • Suuri tulostuskoko ja 8,9 tuuman LCD-näyttö

Anycubic Photon Mono X on varustettu suurella 192 x 120 x 245 mm:n tulostuskoolla ja siinä on 8,9 tuuman 4K yksivärinen LCD-näyttö.

Se saavuttaa uskomattomat tulostusnopeudet ja kestää vain noin 1-2 sekuntia kerroksen kovettamiseen.

Suuresta tulostuskoosta huolimatta Anycubic Photon Mono X saavuttaa erittäin korkean, jopa 50 mikronin tarkkuuden 4K-resoluution ansiosta.

  • Anycubic App -kaukosäädin

Integroitu Wifi-moduuli varmistaa kätevän liitettävyyden 3D-tulostimeen. Voit liittää Photon Mono X -laitteen helposti mobiilisovelluksella ja hallita ja valvoa tulostusprosessia.


Photon Mono X:n tekniset ominaisuudet

ohjelmisto

Photon Workshop (ChiTuBoxia voidaan myös käyttää)
näyttö 8,9 tuuman yksivärinen 4K LCD-näyttö
käyttö 3,5 tuuman kosketusnäyttö
yhteys USB, WiFi
valonlähde UV-valo, jonka aallonpituus on 405 nm
tulostuskoko

192 (P) x 120 (L) x 245 (K) mm

XY resoluutio (mikronia) 50
laitteen koko 270x290x470mm
paino

14 kg


Edulliset hartsitulostimet kotiin - yhteenveto

Toivomme tietysti, että jokin esitellyistä hartsitulostimista vetoaa sinuun ja että löydät itsellesi sopivan laitteen, josta pidät. Yksityiskohtaiset tiedot mainituista tulostimista löytyvät vastaavilta tuotesivuilta.

Tutustu myös Youtube-kanavaamme, jotta et jää paitsi 3D-tulostimien esityksistä, arvosteluista tai opetusohjelmista.