Tuotetesti: UniFormation GKtwo, hartsin kovetusasema & Ultra Sonic Hartsipuhdistin

Tuotetesti: UniFormation GKtwo, hartsin kovetusasema & Ultra Sonic Hartsipuhdistin

Pyysimme tuotetestaajamme Lukasta tarkastelemaan kolmea UniFormation-laitetta. Hänen raportistaan voit lukea, mistä hän pitää laitteissa erityisesti, mistä hän ei oikein pidä ja mitä parannusehdotuksia hänellä on. Toivottavasti nautit sen lukemisesta!UniFormation GKtwo

Ensimmäinen vaikutelma

UniFormationin GKtwo-hartsitulostin teki minuun vaikutuksen heti alusta alkaen. Hyvin valmistetun kotelon ja vankan näköisen tulostinsäiliön ansiosta hartsitulostin tekee heti vankan ja vakaan vaikutelman.

Minuun teki vaikutuksen myös mukana toimitettu laaja tarvikevalikoima. Toimitukseen sisältyvä spatula on erityisen käytännöllinen, ja sen avulla voidaan helposti poistaa säiliössä jäljellä oleva hartsi. Näin säästyt paitsi kalliin materiaalin tuhlaamiselta myös nopeutat ja tehostat muuten aikaa vievää puhdistusprosessia tulostuksen jälkeen.

Rakenne

Tulostimen käyttöönotto sujui ongelmitta ja oli helppo hallita.

Havaitsin kuitenkin, että UniFormationin valmiiksi tasoitettu tulostinlevy ei ollut 100-prosenttisen suora, mikä on melko harmillista. Mahdollisuus tasoittaa tulostin itse olisi tässä toivottavaa. Rehellisesti sanottuna minun on kuitenkin myönnettävä, etten vaivautunut selvittämään, voiko levyn tasoittaa ruuveja löysäämällä, sillä tulostamistani malleista tuli silti erittäin hienoja. Valitettavasti en löytänyt liitteenä olevasta tasoituskuvauksesta mitään tietoa siitä, miten tasoitus tarkalleen ottaen toimii.

Käytännöllinen muotoilu

Minun henkilökohtainen kohokohtani GKtwo-mallissa on sen hartsisäiliön innovatiivinen muotoilu. Ärsyttävien ruuvien sijasta, jotka on ruuvattava irti ja ruuvattava uudelleen jokaista puhdistusta varten, säiliö on niin sanotusti "kiinni". Tämä tekee säiliön puhdistamisesta erittäin suoraviivaista ja säästää arvokasta aikaa.

Säiliön puhdistaminen on näin ollen erittäin helppoa

Valtava säiliö voidaan täyttää suurella määrällä hartsia, mikä on erityisen edullista suurissa tulostusprojekteissa. NFEP-kalvo on kiinnitetty ruuveilla tukevasti säiliön takareunaan, ja se voidaan vaihtaa helposti. Säiliön reunan lisälaajennus on nerokas lisä, joka minimoi valumisriskin.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että hartsisäiliön maksimikapasiteettia max. 700 grammaa olisi voinut korostaa enemmän, sillä tätä aluetta ei saa missään tapauksessa ylittää. Olin vähällä päätyä tulvaan tämän takia.

Minulle tuli melkein tulva.

Toiminta

Tulostinta on erittäin helppo käyttää. Valikko on intuitiivisesti suunniteltu ja reagoi täydellisesti myös käsineet kädessä. Erityisen käytännöllisenä pidän toimintoa, jonka avulla voit tarkastella tulostustunteja ja valita kielen.

Tärkeä mainitsemisen arvoinen seikka on se, että tulostin tarjoaa monikielisen valikkonavigoinnin, mukaan lukien tietenkin saksa. Huomasin kuitenkin joissakin saksankielisissä käännöksissä muutamia pieniä epäjohdonmukaisuuksia tai käännösvirheitä. Valikkovaihtoehdot ovat kuitenkin yleisesti ottaen selkeästi muotoiltuja ja helppokäyttöisiä.

► Työtapamme

Kun GKtwo-tulostimen kansi on suljettu, tulostin toimii erittäin hiljaisesti. Ainoastaan kannen ollessa auki on havaittavissa hieman äänekkäämpi tuuletin - tämä johtuu todennäköisesti aktiivihiilisuodattimesta. Suodatin on kiinnitetty tulostimen takaosaan, mikä antaa vaikutelman lievästä epävakaudesta, mutta ei millään tavalla heikennä toimivuutta.

Luukku avautuu ylöspäin

Mahdollisuus nostaa kansi ylöspäin ilman, että kantta tarvitsee irrottaa erikseen, on sekä käytännöllinen että aikaa säästävä. Silti kannen vaimennin olisi hyödyllinen lisä, varsinkin jos sinulla on vain toinen käsi vapaana ja haluat sulkea tulostimen.

Toivottuja muutoksia tulevaisuutta varten

Pienet parannukset koskien äänekästä aktiivihiilisuodatinta ja mahdollisuutta itsetasaukseen voisivat pyöristää jo ennestään erinomaista kokonaispakettia entisestään.

Johtopäätös

Yhteenvetona voin suositella hartsitulostinta varauksetta. Se tekee vaikutuksen laajalla lisävarustevalikoimallaan, yksinkertaisella toiminnallaan ja houkuttelevalla muotoilullaan. GKtwo-tulostimella tulostetut mallit ovat laadultaan loistavia, eivätkä tartuntaongelmat vaivaa niitä. Suuren säiliötilavuutensa ansiosta hartsitulostin soveltuu erinomaisesti monenlaisiin tulostusprojekteihin.


UniFormation-kovetusasema

Kovetusasema sopii täydellisesti GKtwo 3D-tulostimelle vankan viimeistelynsä ja houkuttelevan muotoilunsa ansiosta. Se tarjoaa kaiken, mitä laadukkaalta kovetusasemalta odotetaan. Sisäiset mitat ovat reilut ja tarjoavat riittävästi tilaa suurelle määrälle 3D-tulostettuja esineitä.

Kovetusprosessi

Tasainen valotus takaa mallien tehokkaan ja perusteellisen kovettumisen, minkä ansiosta pinnan laatu ja lujuus paranevat.

Ainut kritiikkini tässä on rajoitus parannettavien kohteiden korkeudelle. Vaikka 3D-tulostimeni tulostustilavuus on 228 x 128 x 245 mm, voin asettaa kovetusasemaan vain enintään 150 mm korkeita esineitä. Tämä tarkoittaa, että minun on joko siirrettävä suurempia esineitä tai en saa niitä lainkaan asemaan. Mikä sääli!

Toiminta

Kovetusaseman käyttö on kaiken kaikkiaan yksinkertaista ja intuitiivista. Useimmat toiminnot ovat itsestään selviä eivätkä vaadi pitkää perehtymistä. Minusta ajan asettamiseen tarkoitettu hammasratas-symboli on kuitenkin hieman turha, ja olisin pitänyt parempana, jos ajan voisi asettaa ilman, että sitä tarvitsee klikata. Mutta tämä on vain pieni kommentti.

Älykkäät ominaisuudet

Oven tunnistusanturin ansiosta kovettumisprosessi pysähtyy automaattisesti heti, kun kansi avataan. Tämä on tietenkin käytännöllistä, sillä et välttämättä halua katsoa UV-valoon.

Johtopäätös

Olen erittäin tyytyväinen Curing Stationiin. Lukuun ottamatta pientä korkeusrajoitusta ja minimaalista kritiikkiä toiminnan suhteen, voin suositella UniFormationin Curing Stationia varauksetta.


UniFormation Ultra Sonic Resin Cleaner

UniFormationin hartsinpuhdistin tekee vaikutuksen paitsi kauniilla muotoilullaan, joka sopii myös visuaalisesti yhteen GKtwo 3D-tulostimen muotoilun kanssa, myös vakaalla rakenteellaan ja runsaalla puhdistusnesteen kapasiteetilla.

Aukko rakennuslevylle + puhdistuskori

Mitä pidän Resin Cleanerissa erityisen paljon, on kannessa oleva syvennys. Se on suunniteltu niin, että 3D-tulostimeni tulostusalusta mahtuu siihen täydellisesti, mikä ei ainoastaan tee tulostettujen esineiden puhdistamisesta uskomattoman helppoa, vaan myös säästää aikaa ja vaivaa. Jos päätät sittenkin poistaa tulostetut esineet tulostusalustalta, sekään ei ole ongelma: tulostettujen esineiden säilytykseen tarkoitettu puhdistuskori kuuluu myös toimitukseen.

Saranoitu kansi

Hartsipesurin kansi on helppo sulkea ja se on tiivis. Tämä tiiviste auttaa ultraäänipuhdistinta toimimaan hieman hiljaisemmin. Vaikka melu on mielestäni edelleen ärsyttävää, on kuitenkin ilahduttavaa, että ainakin jonkin verran melua saadaan vähennettyä.

Tyhjennysventtiili takana

Toinen käytännöllinen ominaisuus on laitteen takaosassa oleva tyhjennysventtiili. Kun on aika vaihtaa puhdistusneste, voin tyhjentää sen helposti ja siististi venttiilin kautta. Tämä säästää aikaa ja estää mahdolliset roiskeet tai roiskeet.

Minulla on siis aikaa

Käyttö

Kuten myös kovetusaseman kohdalla, pidän hammaspyöräsymbolia ajan asetusta varten jokseenkin tarpeettomana.

Johtopäätös

Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen Resin Cleaner -laitteeseen. Ominaisuudet, kuten kannessa oleva syvennys tai tyhjennysventtiili, tekevät puhdistusprosessista yksinkertaisen ja tehokkaan.